fbpx
Blog, Refenum Ice

Sfaturi pentru un „trup de vară”

Ceea ce declanșează dorința de sport este, în general, rezolvarea unei anumite probleme legate de estetică. Unii oameni vor să scape de burtă, în vreme ce alții să aibă umerii mai mari. Noi credem că sănătatea ar trebui să aibă prioritate în cultura sportului, însă, indiferent de ceea ce te determină, consecințele sportului nu pot fi decât benefice.

1, 2, 3…poți fi sănătos dacă vrei

Înainte de toate, este important să îți cunoști corpul – tipul somatic (ectomorf, endomorf,  mezomorf), rezistența, afecțiuni medicale, condiție fizică actuală etc. Înainte de-a începe antrenamentul, trebuie să te asiguri că poți dedica timp unui program pentru sala de sport. Dacă te organizezi așa cum trebuie, rezultatele bune pot apărea chiar și după câteva săptămâni.

În rândurile următoare îți oferim sfaturi de organizare și practicare, pentru ca tu să ai parte de cele mai bune rezultate, în timp scurt. Sfaturile sunt concepute pentru începători, astfel încât nu implică un efort fizic foarte mare, care riscă să ducă la epuizare sau la accidentări.

Fiecare parte a antrenamentului are ca durată o săptămână. La începutul programului, pentru prima  săptămână, trebuie să-ți antrenezi întregul corp, nu doar anumite zone, separat. Astfel, la fiecare sesiune de antrenament, vei face câte un exercițiu pentru fiecare mușchi în parte. Nu depăși nouă serii pentru o parte a corpului și redu treptat greutățile cu care lucrezi, pe măsură ce numărul de repetări crește.

Următoarea perioadă presupune antrenarea în zile diferite a unor părți ale corpului. Îți poți antrena două zile partea de sus a corpului și două pe cea de jos. În această perioadă poți recurge la stilul „piramidei inversate”, care implică creșterea treptată a numărului de repetări pe fiecare serie și scăderea greutăților cu care lucrezi.

În continuare, organizarea diferă: antrenează fiecare zonă câte două zile – umeri, piept, tricepși, spate, bicepși, abdomene și picioare, câte patru serii de exerciții pentru părțile mari ale corpului (piept, spate, umeri) și câte trei serii pentru părțile mici (bicepși, tricepși, abdomene).

În ultima parte a antrenamentului, concentrarea se face asupra intensității și nu a mișcărilor, pentru că vei crește numărul de serii la zece, pentru fiecare parte a corpului. Pentru că efortul va fi mai mare, este important să faci o zi de pauză între două zile de antrenament, pentru a da timp corpului tău să-și revină după efortul depus.

De asemenea, aliementația joacă un rol important în susținerea rezultatelor, astfel că ea trebuie să fie calitativă. Consumă carbohidrați de calitate, precum orezul, pastele, fructele, cartofii, mănâncă cât mai multe fructe și alimente bogate în fibre și bea cât mai multe lichide.

Începe cursa pentru sănătate

Acum că deții aceste informații despre cum trebuie să arate un program corect pentru antrenamentul unui începător, restul ține numai de tine, iar dacă ajungi să te confrunți cu febra musculară, nu uita de Refenum Ice, gelul cu efect local de răcire, ce calmează durerile musculare.

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.