fbpx
Blog, Flexitol

Sfaturile dermatologilor pe timp de vară

Sfaturile dermatologilor de îngrijire a pielii pe timp de vară! Află care sunt recomandările ce îți pot schimba aspectul tenului și al pielii, în general.

Dermatologii petrec vara sub același soare ca și noi, însă pielea lor reușește să rămână sănătoasă și strălucitoare pe tot parcursul sezonului. Sigur, face parte din fișa postului, dar chiar și profesioniștii trebuie să muncească un pic mai mult pentru a preveni sau reduce daunele solare pe timp de vară. Vremea caldă aduce o mulțime de provocări în ceea ce privește îngrijirea pielii. De asemenea, poate ridica și întrebări precum: „Trebuie să mă hidratez chiar dacă afară sunt 40 de grade și fața mea se simte grasă?” Răspunsul este da. Din fericire, experții știu exact cum să înfrunte vara.

Sfaturile dermatologilor de îngrijire a pielii pe timp de vară

  • Luminează-ți rutina de îngrijire a pielii. Vara, vestimentația este alcătuită din piese de culoare deschisă și din materiale naturale, precum in sau bumbac. În mod silimar, rutina de îngrijire a pielii ar trebui să fie „ușoară.” Căldura și umiditatea verii înseamnă că poți schimba un produs de curățare pe bază de ulei în favoarea unei opțiuni blânde, spumante.
  • Optează pentru o cremă hidratantă cu scop dublu. Alege o cremă care îmbină hidratarea cu protecția solară. Un hidratant cu SPF de 30 sau de 50 este benefic pentru majoritatea oamenilor. Dacă ai o piele uleioasă sau predispusă la acnee, utilizarea unei creme hidratante combinată cu SPF poate ajuta la menținerea aspectului sănătos al pielii.
  • Hidratează-te complet. Transpirația cauzată de temperaturile ridicate poate da impresia unei pieli hidratate, însă rămâne doar o impresie. În ciuda faptului că vremea este caldă și umedă, trebuie să te hidratezi în continuare. Chiar dacă pielea ta se simte deja grasă, ar trebui să asiguri întotdeauna curățarea cu un produs hidratant. Hidratanții restabilesc stratul cornos al pielii, care protejează împotriva poluanților și substanțelor chimice nocive și previne iritarea sau uscarea. Aici intervine acea combinație hidratantă / SPF. O textură ușoară va ajuta la menținerea acelui strat exterior hrănit, fără să îți simți pielea grasă și încărcată.
  • Investește într-un serum cu vitamina C. Vitamina C este excelentă pe tot parcursul anului, dar în special în timpul verii. Vitamina C ajută la prevenirea hiperpigmentării, la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și poate ajuta la producerea de colagen.
  • Redu durata dușurilor. Între antrenamente la sală, zile de plajă sau transpirația de peste zi, mulți dintre noi facem prea multe dușuri și de prea mare durată. Este recomandată menținerea dușurilor scurte, în jur de patru până la cinci minute. Dușul excesiv poate duce la uscarea excesivă a pielii, ceea ce duce la inflamații și chiar la eczeme de vară.
  • Asigură-te că toate produsele tale de machiaj nu sunt comedogene. Aruncă o privire atentă asupra etichetelor produselor tale de machiaj și păstrează-le doar pe cele care nu sunt comedogene. Produsele non-camedogene sunt indicate pentru că au în compoziție ingrediente care nu astupă porii.

Nu uita de Flexitol

Sperăm ca sfaturile dermatologilor să-ți fie de folos vara aceasta. Totuși, credem că o rutină solidă ar trebui să fie aplicabilă tuturor anotimpurilor. Iar în cazul în care te confrunți cu eczeme sau psoriazis, nu uita de Flexitol! Flexitol hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. De asemenea, este un complement excelent în tratamentul eczemelor și psoriazisului, determinând și reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.