fbpx
Blog, Flexitol

Soluția mâinilor crăpate

Oricât de complex ar fi sistemul de protecție al epidermei împotriva diverșilor factori, poți contribui și tu la menținerea sănătății pielii. Odată cu venirea sezonului rece, factori precum frigul, lipsa hidratării, scăderea umidității din aer afectează mâinile. La fel de nociv este și spălatul des pe mâini, pentru că le deshidratează complet, eliminând uleiul natural al pielii.

Sfaturi pentru protejarea mâinilor

Mai mulți dermatologi au căzut de acord asupra faptului că eficienţa cu care mâinile rezistă la condiţiile dificile din timpul iernii are o foarte strânsă legătură cu puterea barierei pielii. Bariera pielii conține proteine, lipide și uleiuri și are ca funcții regenerarea și protejarea împotriva deshidratării.

O barieră slabă – cauzată de factorii enumerați mai sus sau motive de natură genetic – înseamnă o predispunere mai ridicată la mâncărime, inflamaţie sau eczeme, mâini exagerat de uscate în sezonul rece.

Hidratează, hidratează, hidratează!

Cea mai eficientă metodă de tratare a mâinilor uscate, lipsite de elasticitate este hidratarea. Balsamul  hidratant împiedică evaporarea apei şi menţine mâinile moi şi catifelate. De asemenea, este bine să previi înainte să tratezi! Aplică un balsam hidratant înainte ca semnele de uscăciune să apară și cu frecvență ridicată, pentru asigurarea unei protecții constante. Pentru a favoriza prevenția, păstrează un balsam hidratant mereu cu tine, atât acasă, cât și în geanta de zi cu zi.

Criteriile esențiale în alegerea unui balsam eficient sunt ingredientele de înaltă calitate, cu agenți de hidratare si lipsa parfumului sau a parabenilor. Așadar, alege întotdeauna un balsam de pe raftul farmaciei, fără miros, însă cu putere mare de hidratare în detrimentul unei creme din magazinele de cosmetice, cremă care abundă în ingrediente neconcepute hidratatării pielii. La fel de atent trebuie să fii și în privința produselor utilizate în igiena zilnică – optează pentru săpunurile și gelurile de duș delicate, în privința cărora are prioritate eficacitatea și sănătatea, nu mirosul, estetica ambalajului, sortimentul. Totodată, apa caldă este o opțiune mai benefică pielii decât cea fierbinte. Spală mâinile, fă dușuri sau băi de scurtă durată și cu apă călduță.

Consultul unui dermatolog poate fi, de asemenea, o idee bună, pentru a afla tipul tău de piele și ce i se potrivește. Cert este că Flexitol balsam pentru mâini conține Uree în concentrație de 10%, Parafină, Lanolină și unt de Shea, cu rezultate vizibile după prima zi de utilizare. Flexitol este eficient în tratarea mâinilor uscate, aspre și crăpate.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.