fbpx
Flexitol

Somnul influențează sănătatea pielii

Somnul calitativ, greu de atins. Majoritatea dintre noi nu dormim suficient. Așa că află care sunt beneficiile somnului și conștientizează importanța lui.

Somnul calitativ, această pasăre rară… Este cunoscut faptul că majoritatea dintre noi nu dormim suficient. Ceea ce majoritatea oamenilor nu conștientizează este că orele pe care le petrecem dormind sunt, de fapt, printre cele mai benefice. Activitatea psihică este îmbunătățită în timpul somnului, în vreme ce pielea se regenerează. Pe scurt, somnul de calitate este crucial atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru sănătatea generală. Iată ce trebuie să știi pentru a conștientiza și prețui importanța somnului.

Somnul și sănătatea pielii

  • Există o strânsă relație între somn și aspectul pielii. Pe timp de noapte, antiinflamatorii hormonali și antistres sunt secretați schimbând procesele de reparații, reînnoire și detoxifiere a pielii. Dacă programul ideal de somn este perturbat, implicit, și acest proces este afectat.
  • Un somn calitativ și odihnitor îți schimbă aspectul în bine. Printre numeroasele beneficii ale somnului pentru piele, se numără un ten mai radiant, reducerea liniilor fine de riduri și mai puțină inflamație în ceea ce privește acneea. Este un truc de înfrumusețare care nu costă nimic, dar este de neprețuit. El poate ajuta la îmbunătățirea tonusului pielii și la prevenirea formării cearcănelor. Mai mult, vei avea multă energie după o noapte bună de somn.
  • Somnul afectează nivelul de hidratare al pielii tale. Hidratarea este esențială pentru funcționarea sănătoasă a pielii, iar nivelul de hidratare al corpului tău este afectat de calitatea somnul. Un studiu recent privind legătura dintre somn și hidratare a scos la iveală persoanele care dormeau în mod regulat timp de 6 ore sau mai puțin în fiecare noapte au fost mai predispune cu 16-59% la deshidratare decât cele care au dormit 8 ore pe noapte. Când pielea ta este deshidratată, devine mai sensibilă la probleme ale pielii, cum ar fi pielea uscată, eczema, psoriazisul și chiar ridurile premature. De asemenea, corpul tău se va lupta să elimine toxinele atunci când va fi deshidratat, ceea ce are și un impact asupra sănătății pielii.
  • În timpul somnului, organismul eliberează hormonul de creștere uman, un ingredient necesar pentru producerea de colagen. Colagenul este proteina care oferă oamenilor părul strălucitor, unghiile puternice și pielea radiantă. Privarea de somn crește nivelul de cortizol, hormonul de stres care poate interfera cu producerea de colagen. Aproape toate celulele noastre au receptori care pot absorbi cortizolul și nivelurile crescute ale acestui hormon au un impact direct asupra pielii tale. Excesul de cortizol determină pielea să producă exces de sebum și poate declanșa inflamații care pot duce la o serie de probleme ale pielii, de la mâncărime și roșeață până la afecțiuni cronice, cum ar fi dermatita și psoriazis. Dacă ai deja de-a face cu o afecțiune cronică a pielii, lipsa somnului nu va face decât să înrăutățească starea.

Hidratează cu Flexitol

În cazul în care te confrunți cu eczeme sau psoriazis, nu uita de Flexitol! Flexitol hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. De asemenea, este un complement excelent în tratamentul eczemelor și psoriazisului, determinând și reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.