fbpx
Blog, Memoplus

Stil de viață sănătos, pentru o memorie mai bună. Îmbunătățește-ți memoria cu ajutorul unor obiceiuri simple!

Cu toții avem perioade când simțim că nu putem memora informațiile la fel de rapid ca de obicei, ceea ce ne poate da senzația de frustrare. Vești bune! Cercetările arată că mici schimbări în stilul de viață și în regimul alimentar ne pot îmbunătăți memoria. Iată ce poți face pentru o memorie mai bună!

1. Mănâncă mai puțin zahăr

Cercetările arată că dietele bogate în zahăr pot afecta memoria. Spre exemplu, un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de persoane arată că cei care consumă cantități mai mari de sucuri dulci au o memorie mai slabă comparativ cu cei care consumă mai puțin zahăr.

2. Fă-ți timp să meditezi 

Practica meditației poate avea multe efecte pozitive. Este relaxantă, calmantă, iar studiile arată că reduce stresul și îmbunătățește memoria.

3. Păstrează o greutate corporală normală

Acest lucru este esențial pentru bunăstarea generală a organismului. Anumite studii arată că obezitatea are un impact negativ asupra memoriei și, de asemenea, este asociată cu un risc mai mare de apariție a bolii Alzheimer.

4. Odihnește-te suficient

Odihna insuficientă este asociată slăbirii memoriei. Somnul are un rol foarte important în consolidarea memoriei, procesul prin care amintirile pe termen scurt devin mai puternice. Specialiștii recomandă adulților să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte.

5. Fă mai mult sport

Activitatea fizică este importantă pentru sănătatea mentală și fizică. Cercetătorii au arătat că sportul este benefic pentru creier și contribuie la îmbunătățirea memoriei, indiferent de vârstă. De asemenea, activitatea fizică regulată la vârsta a doua este asociată cu un risc mai scăzut de demență.

Alături de aceste schimbări în stilul de viață, îți recomandăm și MemoPlus, produs ce susține memoria și activitatea cerebrală.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/ways-to-improve-memory#TOC_TITLE_HDR_13

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.