fbpx
Blog, Hedrin

Tot ce trebuie să știi despre păduchii de cap

Păduchii de cap

Păduchii de cap sunt insecte de mici dimensiuni, fără aripi. Trăiesc printre firele de păr și se hrănesc cu sânge de pe scalp. Păduchii de cap sunt o problemă obișnuită, în special pentru copii. Se răspândesc cu ușurință de la persoană la persoană și uneori sunt dificil de îndepărtat. Mușcăturile lor determină mâncărimea și iritarea scalpului celui infestat, iar scărpinarea excesivă poate duce la infecție. Totuși, chiar dacă păduchii de cap sunt enervanți, aceștia nu sunt periculoși și nu răspândesc boli. Nu sunt nici un indicator al igienei precare, pentru că păduchii au nevoie de sânge și nu le pasă dacă provine de la cineva care este curat sau murdar. Află cum poți gestiona și trata problema.

Tot ce trebuie să știi despre păduchii de cap

Cum arată? Chiar dacă sunt mici, păduchii sunt vizibili. Iată ce trebuie să cauți:

  • Ouă de păduchi. Acestea arată ca niște puncte minuscule de culoare galbenă sau cafenie înainte de a ecloza. Păduchii așează ouăle la rădăcina firelor de păr, unde temperatura este perfectă pentru a-i menține calzi până când clocesc. Ouăle de păduchi arată ca mătreața, dar nu se îndepărtează prin periere sau scuturare.
  • Păduchi adulți, care nu sunt mai mari decât semințele de susan și sunt de culoare alb-cenușiu sau cafeniu. Majoritatea păduchilor se hrănesc cu sânge de mai multe ori pe zi și pot supraviețui până la 2 zile de pe scalp.

De ce provoacă păduchii mâncărimi?

Cu toții asociem scărpinatul în cap cu păduchii. Însă care este explicația? Acest lucru apare ca reacție la saliva păduchilor. Dar mâncărimea nu începe întotdeauna imediat. Depinde de cât de sensibilă este pielea unui copil la păduchi. S-ar putea să treacă săptămâni pentru ca copiii cu păduchi să înceapă să se scarpine.

Cum îți poți verifica copilul pentru păduchi de cap?

Păduchii se pot observa cu ușurință cu ochiul liber, fie că este vorba de ouă sau păduchi adulți. Locurile cele mai probabile să fie văzuți sunt în spatele urechilor și în ceafă. Un alt mod de a verifica este folosind un pieptene cu dinți fini pe părul ud.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL HEDRIN

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.