fbpx
Blog, Virasoothe

Tratament pentru cicatrici în varicelă

Tratament pentru cicatrici în varicelă. Întreaga familie este fericită!

Tratament pentru cicatrici în varicelă? Este foarte probabil să dorești estomparea sau eliminarea cicatricilor, mai ales atunci când sunt pe față. Când pielea ta este deteriorată de o rană profundă, corpul tău produce un țesut mai gros decât pielea pentru a-l repara. Acesta este cunoscut sub denumirea de țesut cicatricial. Varicela poate determina apariția unor cicatrici adânci. De asemenea, zgârierea excesivă a blisterelor de varicelă poate provoca cicatrici. Află mai multe despre opțiunile de tratament pe care le ai la dispoziție pentru cicatricile varicelei.

Tratament pentru cicatrici

Tratamentele ce nu necesită prescripție medicală includ crema cu retinol sau exfolierea. Retinolul, care este un derivat puternic al vitaminei A, este dovedit clinic pentru stimularea producției de colagen. Aplică o cremă cu retinol pe cicatrice înainte de culcare pentru a stimula colagenul într-o zonă care lipsește considerabil.

Exfolierea înlătură celulele vechi ale pielii, făcând loc pentru pielea mai tânără și cu aspect mai bun. Exfolierea unei cicatrici poate ajuta la îndepărtarea unei părți din pielea pigmentată sau aspră. Există două tipuri de exfoliere: mecanică și chimică. Exfoliantele mecanice includ scruburi pentru corp și față, perii și alte instrumente. Se folosesc direct pe cicatrice, în mișcare circulară, la fiecare trei zile. Exfolianții chimici sunt loțiuni care produc o reacție chimică ușoară pentru a îndepărta stratul superior al pielii.  Exfolierea chimică este o altă tehnică de refacere a stratului exterior al pielii. Acidul cu potență ridicată este răspândit pe piele, îndepărtând stratul exterior și îmbunătățind aspectul cicatricilor adânci. Totuși, aceste proceduri nu sunt disponibile în perioada cu care ne confruntăm. În plus, este mult mai benefic să previi decât să tratezi. Așadar, pe cât posibil, încearcă să respecți următoarele recomandări în cazul în care te confrunți cu varicela.

Cum să previi cicatricile varicelei

Dacă tu sau un membru al familiei tale vă confruntați cu varicela, poți face câteva lucruri pentru a preveni apariția cicatricilor, inclusiv următoarele: evită scărpinatul și zgârierea cât mai mult posibil și utilizează o loțiune cu efect de calmare direct pe blistere.

Varicela nu este o afecțiune care să te îngrijoreze. Însă este important să apelezi la metode care să amelioreze simptomele sau să prevină cicatricile. ViraSoothe este un gel răcoritor, cu acțiune rapidă în varicelă. Conține Osmo 4, o tehnologie unică patentată, dovedită clinic ca ameliorând simptomele pruriginoase ale varicelei prin răcorirea pielii și, implicit, reducerea mâncărimii. Protejând mediul pielii, permite vindecarea naturală a acesteia, ceea ce ajută la reducerea apariției cicatricilor definitive.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.