fbpx
Blog, Bronhoklir

Tratarea tusei

Cum se produce tusea?

Tusea se produce ca reacție la iritanții de la nivelul căilor respiratorii. Pentru o mai bună înțelegere a procesului – iritantul stimulează terminațiile nervoase și transmite, prin intermediul receptorilor, impulsuri către centrul tusei. Se deosebesc mai multe tipuri de tuse, în funcție de forma de manifestare, momentul apariției, factorul declanșator sau durată. Astfel, cauzele tusei pot fi pulmonare sau extrapulmonare, iar factorul care influențează diagnosticul constă în productivitatea sau nonproductivitatea tusei.

Tusea productivă30

Tusea productivă implică prezența mucusului, drenat la nivelul gâtului, nasului, al sinusurilor sau plămânilor. Cea mai frecventă cauză constă în infecții virale, însă există și altele, între care bronhopneumopatia cronică obstructivă agravată sau boala de reflux gastroesofagian, precipitată cel mai adesea de ingestia de alimente. La polul opus, tusea nonproductivă, cunoscută și sub denuirea de „seacă” poate fi declanșată în urma expunerii la un agent iritant, fie el tutun sau noxe din mediu.

Înainte de toate, abordarea terapeutică constă în tratamentul cauzei care a declanșat tusea. În cazul tusei productive, în vederea eliminării secrețiilor, este încurajat reflexul de tuse. Un remediu expectorant recomandat este hidratarea adecvată. Dacă ești afectat de o formă ușoară de tuse, căpătată în urma unei răceli, consumă alimente benefice, adică fructe și legume bogate în vitamine.

Consultă un medic specialist

În cazul în care ți se oferă indicații sau sfaturi din partea unor persoane, verifică dacă acestea dețin cunoștințe în domeniu. Îți recomandăm să verifici informațiile primite și să ajungi la propriile convingeri prin interdemiul cercetării. Îți recomandăm consultarea unui medic specialist, care îți va da un tratament conform afecțiunii tale. Un tratament corect este unul individualizat. Astfel, în cazul unui pacient afectat de tusea neproductivă, care se află în același timp sub tratament antihipertensiv cu anumiți inhibitori ce favorizează apariția tusei, este nevoie de înlocuirea schemei de tratament. În cazul unui pacient alergic, sunt necesare îndepărtarea alergenului și tratarea alergiei, iar la un pacient cu reflux gastroesofagian, se va urmări inhibarea secreției gastrice.

De asemenea, siropurile pe bază de uleiuri esențiale și-au demonstrat eficiența în tratamentul tusei. Așadar, nu uita de Bronhoklir, siropul care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți. În plus, datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat. Noua formă de prezentare a siropului în plicuri permite utilizarea mai ușoară și mai practică a produsului – la serviciu, în călătorii, la școală.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.