fbpx
Blog, Daosin

Trei rețete cu pește, perfecte pentru Florii

În mod tradițional, astăzi se mănâncă pește. Mai departe, îți propunem trei rețete delicioase pe bază de pește. Alege-o pe cea potrivită pentru tine și familia ta!

1. Pește prăjit cu fenicul 

Ingrediente:

  • 300 g de fenicul
  • 300 g fileuri de pește
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Feniculul se curăță de partea verde și de rădăcină, apoi se feliază. Se pune într-o tigaie în care am încins în prealabil ulei de măsline, se pun peste el sare, piper și ulei de măsline, se acoperă cu un capac și se lasă timp de 5 minute la foc mic. Peștele se prăjește în puțin ulei de măsline, cu sare și piper. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea bucăților, apoi se scoate din tigaie și se servește împreună cu feniculul.

2. Somon la cuptor cu andive

Ingrediente:

  • 500 gr file de somon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • 2 andive
  • sare, piper

Mod de preparare

Amestecăm zeama de lămâie cu uleiul de măsline și turnăm amestecul peste pește, apoi adăugăm sare. Așezăm totul într-o tavă și dăm la cuptor până când peștele e gata. Tăiem andivele pe jumătate. Punem puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm andivele, pe care le condimentăm cu sare și piper. Le lăsam la foc mediu, câteva minute, apoi ridicăm capacul și dăm focul mai tare pentru ca lichidul să se evapore. Andivele se pun alături de pește și se servesc calde.

3. Păstrăv cu orez sălbatic

Ingrediente

  • 1 păstrăv
  • 200 g orez sălbatic
  • 1 morcov
  • lămâie
  • ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru

Mod de prepare

Peștele se spală și se curăță, apoi se condimentează cu sare. Morcovul se dă prin răzătoare și se pune la călit în ulei de măsline. Se adaugă apoi orezul spălat, o cană de apă, cimbru și sare. Fierbem până scade apa. Punem peștele într-o tavă și îl stropim cu puțin ulei, apoi punem peste el o cană de apă și îl dăm la cuptor, pentru 15 minute, la foc mediu. Punem apoi orezul într-o tavă, așezăm peștele deasupra, împreună cu lichidul din tava în care acesta a fost gătit, mai adăugăm o cană de apă și dăm totul la cuptor până când orezul este bine fiert.

Poftă bună!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.