fbpx
Bronhoklir

Tusea ca simptom COVID-19

Tusea, febra, pierderea mirosului și a gustului sunt cele mai frecvente simptome ale infectării cu SARS COV2. Află cu ce se diferențieză de tusea obișnuită.

Tusea, febra, pierderea mirosului și a gustului sunt cele mai frecvente simptome ale infectării cu SARS COV2. Virusul, prin acțiunea sa violentă, a provocat moartea a zeci de mii de oameni în întreaga lume și, din păcate, numărul cazurilor continuă să crească. Respectăm măsurile de distanțare socială pentru a ne păstra în siguranță, însă este important ca în cazul în care nu ne simțim bine, să știm să recunoaștem principalele semne și simptome. Astfel, vom putea face diferența între o simplă răceală și o infectare cu SARS COV2 înainte de a ne adresa medicului.

Tusea uscată

Tusea uscată persistentă reprezintă un simptom „clasic” al coronavirusului și se diferențiază de una obișnuită prin faptul că:

  • Este nouă pentru tine (diferită de tusea normală, este mult mai profundă și mai deranjantă);
  • Este persistentă;
  • Durează cel puțin o jumătate de zi.

Indiferent de tusea cu care te confrunți, este important să nu intri în panică și să-i protejezi pe cei din jurul tău. Iar pentru a ameliora intensitatea tusei, apelează la unul dintre siropurile naturale din gama Bronhoklir, cu formule special adaptate fiecărui tip de tuse: uscată, productivă sau „a fumătorului.”
Siropurile naturale din gama Bronhoklir aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejându-te astfel împotriva agresiunii factorilor iritanți. În plus, datorită formei unice de doză individuală la plic, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde ai nevoie de el.

Totuși, dacă tusea uscată (mai degrabă decât „productivă”) persistă și este însoțită și de alte simptome, este indicat să contactezi medicul.

Celelalte simptome

Pe lângă tusea uscată persistentă, profesioniștii din domeniul sănătății au semnalat și alte semne frecvent întâlnite la pacienții contaminați: pierderea mirosului și a gustului, temperatura ridicată și respirația îngreunată. Cu toate acestea, întrucât Covid-19 este un virus nou, cercetătorii din sănătate lucrează continuu și monitorizează pacienții infectați pentru a găsi indici de diferențiere și vindecare. La pacienții confirmați până în prezent s-au mai observat și următoarele semne și simptome: congestie nazală, secreții nazale, dureri în gât, diaree – dar acestea sunt, de obicei, ușoare și încep treptat. Dezvoltarea acestor simptome nu înseamnă neapărat că ai boala, pentru că sunt similare cu simptomele altor boli sau afecțiuni, cum ar fi răceala comună sau gripa. De asemenea, unii oameni nu vor dezvolta toate aceste simptome, în vreme ce unii ar putea să fie chiar asimptomatici.

 

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.