fbpx
Blog, Bronhoklir

Tusea uscată

Tusea uscată este o tuse în care nu se produce flegmă sau mucus. Tusea uscată este adesea cauzată de boli virale, cum ar fi răcelile și gripa, dar poate fi, de asemenea, cauzată de alergii sau iritanți ai gâtului.

Cât durează o tuse în mod normal?

Tusea asociată cu o raceală sau gripă tinde să dureze aproximativ 3 săptămâni. O tuse postvirală poate persista până la 8 săptămâni după o boală virală, în timp ce tusea care persistă mai mult timp poate semnala o problemă de bază.

La adulți și copii, o tuse este descrisă drept acută (pe termen scurt) dacă durează până la 2 săptămâni.

La adulți, o tuse care durează mai mult de 8 săptămâni este descrisă ca o tuse persistentă cronică.

La copii, o tuse care durează 2 până la 4 săptămâni se numește tuse acută prelungită. O tuse care durează mai mult de 4 săptămâni este considerată a fi o tuse cronică.

Cum se tratează tusea uscată?

Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a ameliora simptomele unei tuse uscate:

Mierea poate ajuta la tratarea unei tuse uscate prin calmarea faringelui și ameliorarea iritării care declanșează o tuse uscată. Încearcă să bei apă caldă care conține miere și lămâie sau să administrezi o linguriță de miere cu 30 de minute înainte de culcare. Reține că mierea nu trebuie administrată copiilor cu vârsta mai mică de 12 luni din cauza riscului de botulism infantil.

Consumul multor lichide te poate ajuta, iar ceaiurile calde contribuie la calmarea gâtului.

Apa cu sare poate ajuta, de asemenea, în cazul unei tuse uscate asociată cu durere. Gargara se poate face numai în cazul copiilor mari și adulților.

Tusea repetată din orice cauză poate irita și inflama laringele și căile respiratorii superioare. Deci tusea în sine îți face căile respiratorii mai sensibile, ceea ce duce la mai multă tuse. Strategiile care te pot ajuta să reduci nevoia de a tuși includ: luarea unei înghițituri de apă când simți că urmează să tușești și evitarea oricăror declanșatoare pe care le bănuiești că tind să îți agraveze tusea (cum ar fi fumul de țigară sau aerul uscat și  rece, ca cel de la aerul condiționat).

Dacă este dificil să abordezi toate aceste strategii, nu te teme. Bronhoklir este singurul sirop la plic, gata dozat și ușor de administrat. Este o gamă de produse pe bază de plante medicinale, cu gust plăcut, destinate adulților și copiilor de peste 12 ani. Noua formă de prezentare a siropului în plicuri permite utilizarea mai ușoară și mai practică a produsului – la serviciu, în călătorii, la școală, cu orice ocazie în care este incomod să transporți o sticlă și să măsori doza de sirop cu ajutorul unei lingurițe sau capac dozator. Siropul Bronhoklir se găsește atât în varianta pentru tuse uscată, cât și în cea pentru tuse productivă. Totuși, dacă tusea umedă persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să consulți medicul.

Acum și în farmaciile Help Net!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.