fbpx
Blog, Daosin

Un preparat scăzut în histamină: salată kale cu piept de pui și dressing de iaurt din caju

După Crăciun, simți nevoia unor preparate mai ușoare și, mai ales, potrivite unui regim alimentar specific intoleranței la histamină. Îți propunem să încerci o rețetă ce conține ingrediente pe cât de gustoase, pe atât de ușor de digerat.

Ingrediente (pentru patru porții)

  • Două bucăți piept de pui
  • Două salate kale
  • Doi morcovi
  • Muguri de pin
  • Un praf de sare
  • Ulei de măsline

Pentru dressing

  •  o cana de caju hidratat
  •  o cană și jumătate de probiotic rejuvelac (o bautură fermentata care se prepară din boabe încolțite de grâu, secară sau hrișcă, ce conține bacterii benefice)
  • un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Mai întâi se prepară dressing-ul, deoarece are nevoie de un timp mai îndelungat de pregătire. Puneți într-un blender semințele de caju și amestecați-le până obțineți o pastă. Adăugați probioticul și amestecați la cea mai mică viteză până obțineți o cremă. Împărțiți cremă în patru boluri mici, pe care le acoperiți le băgați la frigider pentru 48 de ore, pentru a fermenta. Când dressing-ul din iaurt de caju este gata, se poate prepara salata. Pieptul de pui se unge cu ulei de măsline și se sărează, apoi se pune pe grătarul încins. Se lasă 10 minute, timp în care se întoarce pe ambele părți. Alături, se pune morcovul, care se rumenește odată cu puiul. Salata kale se taie și se sărează, iar deasupra se pun puiul tăiat felii, mugurii de pin și fâșiile de morcov, alături de dressing.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *