fbpx
Blog, Memoplus

Un stil de viață sănătos pentru o memorie mai bună. Cinci obiceiuri simple prin care îți poți îmbunătăți memoria

Știai că îți poți îmbunătăți memoria adoptând câteva obiceiuri simple? Află mai departe ce poți face pentru a avea o memorie mai bună!

1. Dormi suficiente ore pe noapte

Odihna este unul dintre obiceiurile sănătoase care au efecte pozitive asupra tuturor sistemelor organismului. Totodată, odihna contribuie și la îmbunătățirea concentrării. Este important să precizăm că nu doar numărul de ore de somn este important, ci și calitatea somnului. Somnul adânc menține creierul concentrat și în cei mai buni parametri de funcționare. 

2. Meditează

Dacă vrei să îți îmbunătățești concentrarea, fă-ți timp în fiecare zi pentru o scurtă meditație. Această practică s-a dovedit a reduce nivelul de stres și de anxietate și a crește capacitatea cognitivă. În timpul meditației, relaxează-ți corpul și mintea și concentrează-te asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul tău.

3. Redu consumul de alcool

Consumul excesiv de alcool poate avea un impact major asupra părții din creier responsabile cu memoria. De asemenea, excesul de alcool este asociat cu deficiențe de nutrienți cheie cum ar fi vitamina B-1, esențială în furnizarea energiei către celulele creierului.

4. Mănâncă sănătos

Creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a funcționa corespunzător. Înlocuiește alimentele super-procesate și pe cele pline de zahăr cu fructe, legume verzi, nuci și semințe.

5. Fă sport în mod regulat

Activitatea fizică este esențială pentru sănătatea organismului. Sportul stimulează circulația sângelui și îmbunătățește funcțiile cognitive precum memoria și concentrarea. De asemenea, mișcarea eliberează endorfine, acele chimicale ale fericirii care te vor face să te simți bine pe parcursul zilei, ceea ce contribuie la limitarea efectelor pe care stresul degenerativ îl poate avea asupra creierului.

Pentru perioadele de suprasolicitare intelectuală sau când simți că nu te concentrezi suficient de bine, îți recomandăm MemoPlus, supliment alimentar ce îmbunătățește perfomanțele intelectuale.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.