fbpx
Virasoothe

Varicela (ghid pentru părinți)

Varicela și cum să ameliorezi sufeirnța copilului

Varicela este o infecție virală care provoacă febră și erupții cutanate pe întreaga suprafață a corpului. Părinții nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că este „boala copilăriei” și în cele mai multe cazuri nu prezintă riscuri. Totuși, este important să identifice varicela pentru a ameliora simptomele și suferința copilului.

 

Ce simptome are varicela?

Varicela începe adesea fără erupția clasică, cu febră, dureri de cap, dureri în gât sau dureri de stomac. Aceste simptome pot dura câteva zile, cu febră în intervalul 38,3 ° –38,8 ° C. Erupția cutanată roșie și cu mâncărime începe, de obicei, pe burtă sau pe spate și pe față. Apoi se răspândește aproape peste tot pe corp, inclusiv pe scalp, gură, brațe, picioare și organe genitale.

Erupția începe cu multe umflături roșii mici, care arată ca mușcături de insecte. Ele apar în valuri timp de 2 până la 4 zile, apoi se dezvoltă în blistere cu pereți subțiri și pline cu lichid. Pereții blisterelor se rup, lăsând răni deschise, care în cele din urmă devin cruste uscate.

Ce cauzează varicela?

Varicela este cauzată de virusul varicelo-zosterian. De asemenea, acest virus poate provoca o erupție cutanată dureroasă numită zona zoster mai târziu în viață. După ce cineva a avut varicelă, virusul rămâne latent (în repaus) în sistemul nervos pentru tot restul vieții. Virusul se poate reactiva mai târziu ca zona zoster. Copiii care sunt vaccinați împotriva varicelei sunt mult mai puțin susceptibili în a dezvolta zona zoster atunci când îmbătrânesc.

Este varicela contagioasă?

Varicela este foarte contagioasă. Se răspândește prin contactul cu cel infestat prin tuse sau strănut, salivă sau lichidul din blistere. Varicela este contagioasă cu aproximativ 2 zile înainte ca erupția să apară. Deoarece varicela este atât de contagioasă, un copil care o are ar trebui să rămână acasă și să se odihnească până când erupția dispare și toate blisterele se usucă. De obicei, durează aproximativ o săptămână.

Cine este mai vulnerabil?

Unele persoane sunt mai expuse riscului de complicații ale varicelei, inclusiv:

  • femeile însărcinate;
  • nou-născuții a căror mamă avea varicelă;
  • pacienții cu leucemie;
  • oricine are probleme cu sistemul imunitar.

 

Cum îți poți ajuta copilul să se simtă mai bine?

Pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimii și a disconfortului varicelei:

  • Apelează la comprese reci sau la băi în apă călduță la fiecare 3-4 ore în primele câteva zile.
  • Mâncărimea provocată de varicelă poate fi cu adevărat supărătoare. Este important să se apeleze la metode care să amelioreze simptomele sau să prevină cicatricile. ViraSoothe este un gel răcoritor, cu acțiune rapidă în varicelă. Conține Osmo 4, o tehnologie unică patentată, dovedită clinic ca ameliorând simptomele pruriginoase ale varicelei prin răcorirea pielii și, implicit, reducerea mâncărimii. Protejând mediul pielii, permite vindecarea naturală a acesteia, ceea ce ajută la reducerea apariției cicatricilor definitive.
  • Pentru a preveni zgârierea, păstrează-i copilului unghiile scurte.
  • Dacă copilul are blistere în cavitatea bucală, asigură-te că îi oferi numai alimentre reci, moi, blânde. Evită orice acid sau sărat, cum ar fi suc de portocale sau covrigi.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.