fbpx
Virasoothe

Varicela – mai ușor de suportat

Varicela nu poate fi tratată. Totuși, simptomele ei supărătoare se pot ameliora. Află care sunt metodele care fac varicela mai ușor de suportat.

Varicela este o boală contagioasă cauzată de un virus. Deși incidența varicelei a scăzut semnificativ de la dezvoltarea vaccinului împotriva varicelelor, încă există copii care dezvoltă varicela în fiecare an. Din fericire, există modalități prin care părinții pot contribui la prevenirea infecțiilor pielii și ameliorarea simptomelor varicelei, atât de neplăcute pentru cei mici.

Ce simptome prezintă varicela?

Cel mai frecvent simptom al varicelei este o erupție cutanată care se transformă în mâncărimi, umflături umplute cu lichid care devin ulterior cruste. Erupția apare de obicei pe față, piept și spate mai întâi și apoi se răspândește și pe restul corpului. Alte semne și simptome ale varicele pot include:

  • Febră
  • Oboseală
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Durere de cap

Metode de ameliorare a varicelei

Pentru a ajuta la îngrijirea copiilor cu varicelă, dermatologii recomandă următoarele sfaturi:

  • Ține-ți copilul acasă. Deoarece varicela este contagioasă, este indicat să îți ții copilul acasă sau să-i limitezi expunerea la alte persoane până când toate blisterele de varicelă au format cruste și nu se mai dezvoltă blistere noi. De obicei, durează aproximativ o săptămână pentru ca blisterele să devină cruste.
  • Asigură-te că îi tai și păstrezi unghiile scurte copilului tău. Acest lucru va ajuta la prevenirea infecțiilor cutanate cauzate de zgârierea blisterelor. Pentru copiii mici, poți apela la șosete sau bucăți de mătase pentru a le acoperi mâinile.
  • După baie, aplică un unguent topic, o loțiune anti-mâncărime, fără parfum. Evită antibioticele fără prescripție medicală, deoarece acestea pot provoca o reacție alergică.
  • Varicela nu este o afecțiune care să te îngrijoreze. Însă este important să apelezi la metode care să amelioreze simptomele sau să prevină cicatricile. ViraSoothe este un gel răcoritor, cu acțiune rapidă în varicelă. Conține Osmo 4, o tehnologie unică patentată, dovedită clinic ca ameliorând simptomele pruriginoase ale varicelei prin răcorirea pielii și, implicit, reducerea mâncărimii. Protejând mediul pielii, permite vindecarea naturală a acesteia, ceea ce ajută la reducerea apariției cicatricilor definitive.

Pentru majoritatea copiilor sănătoși, varicela trece de la sine, fără tratament. Cu toate acestea, este indicat să consulți un dermatolog dacă copilul este nou-născut sau dacă acesta are un sistem imunitar slăbit, are probleme cu respirația sau dacă oricare dintre blistere se infectează.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.