fbpx
Blog, Virasoothe

Varicela

Varicela nu reprezintă o afecțiune gravă. Se pune problema severității și complicațiilor în cazul femeilor gravide, nou-născuților, celor de peste 15 ani sau persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Varicela își poate aface apariția oricând, dar în special iarna și primăvara. Oricine ajunge să facă varicelă la un moment dat în viață, mai ales dacă nu este vaccinat împotriva varicelei.

Varicela – riscuri

De cele mai multe ori, simptomele bolii sunt ușoare la copii, dar pot fi severe în cazul adulților. Cea mai frecventă complicație infecțioasă a varicelei este suprainfecția bacteriană secundară a leziunilor cutanate. Aceasta poate fi provocată de zgârieturile din urma scărpinatului, care permit pătrunderea bacteriilor de la nivelul pielii sau a bacteriilor de sub unghie.

Prevenirea complicațiilor

Cei mai mulți copii și adulți se vindecă fără complicații. Trebuie consultat medicul în cazul unor simptome care persistă și se manifestă agresiv. Astfel, apelează la medic în cazul următoarelor situații:

  • Febra depășește 38,9 grade Celsius și durează mai mult de două zile
  • Mâncărimea este severă și nu răspunde la tratament
  • Erupția variceloasă se manifestă și la nivelul ochilor
  • Erupția cutanată persistă, deși a trecut perioada normală de manifestare a varicelei

Virusul Varicelo-Zosterian poate fi contactat cu ușurință atât de copiii, cât și de adulții care nu au fost imunizați împortiva bolii prin vaccinare sau care nu au avut niciodată această boală. Astfel, sunt expuse riscului de a face varicelă persoanele care intră în contact pentru mai mult de o oră cu o persoană care are varicelă. Reține că varicela este contagioasă chiar înainte cu o zi sau două de apariția primelor erupții, astfel că nu este întotdeauna ușor să identifici persoanele infectate.

În cazul în care nu reușești să previi varicela, ViraSoothe te ajută să o suporți mai ușor. ViraSoothe este un gel răcoritor, cu acțiune rapidă în varicelă. Conține Osmo 4, o tehnologie unică patentată, dovedită clinic ca ameliorând simptomele pruriginoase ale varicelei prin răcorirea pielii și, implicit, reducerea mâncărimii. Protejând mediul pielii, permite vindecarea naturală a acesteia, ceea ce ajută la reducerea apariției cicatricilor definitive.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.