fbpx
Blog, Daosin

Ziua Mondială a Coacerii și cea mai simplă rețetă de negresă cu ciocolată

Din 2012, de când a fost sărbătorită prima dată, Ziua Mondială a Coacerii a crescut rapid în popularitate. Este sărbătorită în mod tradițional în a treia duminică a lunii mai, anul acesta căzând pe 16 mai. Nu e ca și cum avem nevoie de Ziua îndrăgostiților pentru a ne arăta gesturi de iubire, Ziua mediului pentru a planta un copac sau Ziua Coacerii pentru a face o prăjitură. Iubirea, armonia și responsabilitatea se manifestă oricând, nu doar în anumite zile pe an. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că e distractiv să le folosim ca pretext pentru a ne bucura de experiențe împreună. Pentru a marca cum se cuvinte Ziua Mondială a Coacerii, ți-am pregătit o rețetă de negresă cu multă ciocolată, rapidă și atât de delicioasă încât este foarte posibil s-o repeți.

 

Negresă cu ciocolată

Vrei să te bucuri alături de cei mici de o experiență în bucătărie? Ai poftă de ceva dulce și preferi desertul făcut cu mâna ta în locul celui din comerț? Trebuie să prepari un tort și ești în criză de timp? Oricum ar fi, negresa cu ciocolată este planul tău B și, unde mai pui că și cel mai delicios. O rețetă clasică de negresă cu ciocolată, gata de preparat în 10 minute și de copt în patruzeci de minute, care salvează situația și potolește pofta de dulce în orice moment.  Dacă vrei să te bucuri de cea mai simplu de preperat și delicioasă prăjitură cu ciocolată, iată rețeta!

Ingrediente

 • 100 de grame de unt topit (și apoi lăsat să ajungă la temperatura camerei)
 • 200 de grame de ciocolată neagră mărunțită (ciocolată cu 70% cacao)
 • 3 ouă (la temperatura camerei)
 • 200 de grame de zahăr brun
 • 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei)
 • 100 de mililitri de smântână pentru frișcă
 • 250 de grame de făină
 • 5 grame de praf de copt
 • 50 de grame de cacao
 • Puțină esență de vanilie
 • Un praf de sare
 • *opțional, se pot adăuga 100 de grame de bucăți de ciocolată albă/ alune/ nuci pecan/ migdale

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele solide (făină, zahăr, cacao, praf de copt, sare, esență de vanilie) și se amestecă bine astfel încât să se omogenizeze. Într-un alt bol se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, unt), apoi se amestecă cu ingredientele solide cu ajutorul unei spatule. Compoziția rezultată se adaugă într-o tavă, peste care s-a pus hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-50 de minute, la temperatura de 150 de grade. Această rețetă de brownie folosește o tavă pătrată, de 20 de centimetri, dar poți folosi și o formă de tort alungită sau chiar rotundă, cu condiția să aibă aproximativ aceeași dimensiune. După ce prăjtura s-a copt, se adaugă un strat de glazură, rezultată din amestecul ciocolatei cu smântâna pentru frișcă la bain-marie.

Sfaturi

Nu sta pe gânduri și fă-o! Atât de mulți oameni văd rețete în newsfeed, pe Facebook sau Instagram, își spun „ce bine arată, mi-ar plăcea să pot face asta” și scrollează mai departe. Adevărul este că oricine poate face preparate reușite în bucătărie, cu atât mai mult această rețetă, extrem de simplă și de rapidă, care nu necesită ingrediente speciale sau mixer. Ai încredere în tine și va ieși delicios.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.