fbpx

Flexitol, realizat din ingrediente naturale!

Ureea este un agent de transport care atrage apa în stratul cornos (stratul exterior al pielii). Facilitează procesele de hidratare și keratolitice prin divizarea legăturii de hidrogen normală a proteinei din stratul cornos.. Ureea are un efect de catifelare și îmbunătățește permeabilitatea stratului cornos, promovând absorbția ingredientelor active în straturile profunde ale pielii. Concentrația de uree 25% determină și reglează exfolierea stratului cornos al pielii (balsamulpentru călcâie și picioare Flexitol), în vreme ce concentrația minimă de 10% accelerează proliferarea celulelor granuloase ale pielii și, în mod corespunzător, regenerarea acestora (balsamulde mâini Flexitol).

Parafina este un produs prelucrat din țiței care aduce numeroase beneficii pielii. Este folosită atât în cosmetică, cât și în tratamentele de fizioterapie pentru calmarea durerilor legate de entorse, tendinite sau rupturi de ligamente. Tratamentele cu parafină ajută la hidratarea pielii în profunzime, precum și la circulația sanguină și prevenirea îmbătrânirii.

Lanolina are acțiune emolientă, reduce pierderile de apă din piele, favorizează absorbția cutanată a substanțelor active, este protector și reparator al pielii uscate, solzoase sau deteriorate. În unguentele medicinale, lanolina poate fixa și introduce în piele cu ușurință diferite extracte fitoterapeutice sau farmaceutice, în unguentele cosmetice favorizează transportarea adâncă în piele a ingredientelor active. Lanolina este foarte ușor absorbită în piele, fracțiunile de lanolină bogate în ceramide contribuind la reducerea pierderii transepidermale a apei, mai ales în situații de vătămare chimică a stratului cornos al pielii.

Untul de shea conține un amestec de vitamine și minerale: vitaminele A, E, D, F și antioxidanți naturali, ingrediente care hrănesc, regenerează, calmează și netezesc pielea matură, contribuind la prevenirea și combaterea ridurilor. Conține acid oleic, acid stearic, acid palmitic și acid linolenic. Acești acizi grași păstrează pielea elastică și hidratată în special în sezonul rece și când aerul este foarte uscat. Untul de Shea poate fi aplicat în orice zonă în care pielea este uscată și deshidratată. Este un excelent regenerator cutanat natural. Prin stimularea procesului de regenerare celulară, el grăbește vindecarea eczemelor, dermatitei, erupțiilor cutanate, vergeturilor, psoriazisului și iritațiilor de tot felul.

Vitamina E are un puternic efect antioxidant și contribuie astfel la protejarea celulelor de acțiunea radicalilor liberi – produși de factori de mediu precum poluarea, fumatul, pesticidele, radiațiile etc. Prin acest efect antioxidant, vitamina E încetinește îmbătrânirea celulară. Vitamina E joacă un important rol și în corecta funcționare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficiența în fața virusurilor sau bacteriilor. De asemenea, vitamina E are un efect vasodilatator, contribuind astfel la menținerea sănătății vaselor de sânge. Tot vitamina E ajută și celulele să comunice între ele. Astfel, sprijină îndeplinirea a numeroase procese vitale, principalele ei funcții fiind:

  • Puternic antioxidant;
  • Contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge;
  • Ajută la cicatrizarea rănilor;
  • Sprijină sistemul imunitar;
  • Sprijină formarea de noi țesuturi;
  • Contribuie la vindecarea arsurilor.

Compoziția unică Flexitol penetrează profund pielea, oferind rezultate vizibile după prima zi de utilizare.

Adecvat și pentru utilizarea persoanelor cu diabet.

Poți afla tot ce trebuie să știi despre Flexitol – informații despre produs, ingrediente, mod de administrare și multe alte informații utile – accesând site-ul dedicat acestuia.

Ultimele articole despre Flexitol